Játékszerek Anno Kiállítóterem és Bolt

Phone: 
+36 1 302 6234

A Játékszerek Anno Kiállítóterem és Bolt 1996-ban nyílt meg. Rendszeres tematikus kiállításokon népszerüsítjük a régi korok értékeit képviselő, kedvelt játékokat, megismerhetővé és megvásárolhatóvá tesszük azok hasonmásait.

Boltunk és webáruházunk kínálatában találhatók: kulccsal felhúzható vagy lendkerekes lemezjátékok, klasszikus fajátékok, papír öltöztetőbabák, különleges gondoskodást igénylő porcelánbabák, a plüssállatok előfutáraként ismert teddy mackók, gyönyörű kőépítőjátékok, matchboxok, modellautók, pedálos autók.

A nem konkrét játékok kreatív hobby tevékenységet kínálnak. A technikatörténeti jelentőségű fémépítő készletek, optikai játékok: kaleidoszkópok, oktaszkópok, társasjátékok, kártyák, logikai és puzzle játékok, ólomkatonák, üveggolyók, változó képeslapok, változó képes mesekönyvek, bűvésztrükk játékok és még sok más emlékezetes darab a sok klasszikus játék közül.

Rendszeresen résztveszünk a Múzeumok Éjszakája, a Kutatók Éjszakája, a Design7 programjaiban, sőt 2016-ban a Budapest100 rendezvénysorozatához is csatlakoztunk.

 

Könyvjátékok, változó képes mesekönyvek, változó képeslapok Kiállítás

Kiállításunkon a látogatók megismerkedhetnek a változó képes mesekönyvekkel és képeslapokkal, melyeket könyvjátékoknak is nevezhetünk. Ugyanis azokat a könyveket melyeket az olvasáson és lapozgatáson kívül más varázslatos foglalatosságot is kínálnak játéknak is felfoghatjuk.

Leggyakrabban átváltozó képekről van szó, ahol egy semleges életkép - trükkös elmozdításokkal, nyelvek meghúzásával, vagy
elfordításával, a könyv belsejében elhelyezett, papírból készült szerkezetek segítségével  - tréfás fordulatot kap.
Nagy népszerűségnek örvendtek a szépen nyomott, körvonal vágott és egymás mögé nyíló, a térhatás illúzióját keltő képek
is, melynek szereplőit egyszerű csuklós mechanizmusokkal lehetett mozgatni. A könyvjáték - készítők egyik legkiemelkedőbb alakja
Lothar Meggendorfer, a XIX század közepén született német művész. Az ő munkái képezik kiállításunk alapját.
 

Programmes

The selected museum has no uploaded programmes at the moment. The participants are continuously updating their programmes, so please come back later.