Diósgyőri vár

Telefon: 
+36 46 533 355

A Diósgyőri vár Magyarország egyik legismertebb középkori építménye, amely Miskolc Diósgyőr városrészében található, alig 5 km távolságra a városközponttól. A Bükk hegység csodálatos természeti környezetének köszönhetően már a középkorban is kedvelt úti cél volt. Napjainkban, már nem a királyi család és népes udvartartása, hanem látogatók tömege érkezik Diósgyőr várába, hogy betekintést nyerjenek a középkor világába, és gyönyörködjenek a hegyoldal lábánál fekvő királyi palota magával ragadó látványában.

Szent Iván-éj a Diósgyőri várban

Szent Iván titokzatos éjszakáján életre kelnek a boszorkányok, tündérek és koboldok – erőre kapnak a sötét és gonosz erők, újra megvívja harcát a jó és a rossz a világban. Hatalmas tüzek gyúlnak mindenütt, hogy fényükkel eloszlassák a sötétséget, és melegítsék, bátorítsák az embereket, összepárosítsák a magányos szíveket. A Diósgyőri várban ezen az éjszakán újabb titkok tárulnak föl: hogyan lett a magyaroknál Keresztelő Szent János születésének ünnepéből Szent Iván éjszakája? Milyen hiedelmeket, babonákat őrzött meg a népi emlékezet? Játsszunk el a gondolattal, hogy megváltoztatta volna-e királynéink sorsát egy Szent Iván éji varázslat…?
A Diósgyőri várban engedjük szabadon szárnyalni a képzeletet ezen az éjszakán, majd a legvégén a várárokban egymás kezét fogva ugorjuk át a parazsat, hogy teljesüljenek legtitkosabb vágyaink…

Programjaink

19:00 - 23:45
|attrakció, egyéb, előadás, gyermekprogram, kiállítás, kreatív foglalkozás, színház, tánc, tárlatvezetés, zene
PROGRAM: 19:00 Kapunyitás 19:20 – 22:40 Éjszakai kalandozások a Diósgyőri várban A várséták 20 percenként indulnak. Folyamatos... Tovább »