EMIH – Keren Or Központ

Budapest szívében található a modern Keren Or központ. A Károly körút 20. szám alatt elhelyez-kedő épületben zsinagóga működik, amelyik kedvelt találkozóhelye a Magyarországon élő izrae-liek közösségének. Élén Raskin Sámuel rabbi áll. A központ otthont ad továbbá az EMIH központi irodáinak, felnőttoktatási tantermeknek és kulturális rendezvényeknek. A központban judaika- és könyvesbolt is található.

Zsinagógák Éjszakája - Keren Or Központ, ” Zsinagóga a belváros szívében ”

 

·         A zsinagóga bemutatása óránként.

·         “Kérdezd a rabbit” stand, ahol bármilyen kérdés feltehető.

·         Tóratekercs és „Írasd le a neved a Tóra betűivel!”

·         Kóser ételek kóstolója.

---

Rabbi a buszon

A Múzeumok Éjszakája „Nyitott Zsinagógák” program elemeként június 24-én, szombat este, illetve éjszaka az EMIH szervezésében 4 budapesti zsinagóga között egy különleges buszjárat fog közlekedni. A járat 22:30-kor és 23:30-kor indul. Gyülekező minden esetben a Keren Or Központban (1052 Budapest, Károly krt. 20.), és mind a négy fővárosi helyszínt érinti. Igazi különlegesség, hogy a buszon – az este egy részében – Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija is jelen lesz, és autentikus idegenvezetést nyújt az érdeklődők számára. A buszjáratra a [email protected] címen lehet előzetesen regisztrálni.

Útvonal: Keren Or Chábád Központ – Vasvári Pál utcai zsinagóga – Imaház a várban – Óbudai Zsinagóga – Keren Or Chábád Központ.

Programjaink

22:30 - 02:00
|gasztronómia, kreatív foglalkozás, tárlatvezetés
·         A zsinagóga bemutatása óránként. ·         “... Tovább »