Filo-Pont Győr (Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület)

Telefon: 
+36 96 822 569

Győrben 1995. óta hirdetjük és gyakoroljuk a filozófiát mint életformát. Az elmúlt több mint húsz évben központjainkon kívül a város számos intézménye adott otthont kulturális rendezvényeinknek, filozófiai megközelítésű előadásainknak. Kiállításainkkal, programjainkkal rendszeresen jelen vagyunk Győr felsőoktatási intézményeiben. A művészet és a zene különösen közel áll hozzánk: művészeti előadásokat, élőzenével egybekötött verses esteket rendezünk, ahol más szerzők művei mellett zenecsoportunk saját szerzeményei is elhangzanak. Rendszeresen tartunk kézművességgel egybekötött zenés foglalkozást óvodás- és kisiskolás korú gyerekeknek. 

Múzeumok éjszakája a FILO-Pontban

Programsorozatunkon a mandalákról szóló előadással, a témához kapcsolódó gyakorlatokkal és mandalakészítő kézműves programmal várunk minden kedves érdeklődőt. Az este folyamán a FILO-színkör tavasszal indult Örkény projektjének eredményeként Élénkítő Örkény-cseppek címmel derűs összeállítást mutatunk be egyperces novellákból és egyéb írásokból élőzenével. Utána pedig egy kis éji örömzenére vár mindenkit Zenecsoportunk.

Az egész program ideje alatt pedig: keresd és pörgesd meg az Erénykereket, és őrizd a meglelt belső értéket!

 

Belépődíj: A teljes programunkra (napijegy): 1000 Ft

A mandala-szemináriumra: 700 Ft. Az esti programra (Örkény-cseppek és örömzene): 500 Ft.

Programjaink

15:00 - 16:00
|előadás
A tibeti mandalák színes, szimbólumokban bővelkedő világába kalauzoljuk el az érdeklődőket. Mit jelent a mandala, miről szól ez a sokféle... Tovább »
16:00 - 19:00
|kreatív foglalkozás
Az előadás után mandalák készítésére nyílik lehetőség. Papír alapra az előre megrajzolt, vagy saját szerkesztésű mintákat ki lehet színezni... Tovább »
19:30 - 20:30
|színház
Az embert az élet formálja igazán emberré, próbára téve akaratát, belső derűjét, egész lényét. A tudatosan átélt nehézségekből lelki-... Tovább »
20:30 - 21:30
|zene
Zenecsoportunk megzenésített versekkel és ismert dalokkal vár mindenkit egy közös zenélésre. A hangszálakat mindenki maga hozza, de... Tovább »