Fonyódi Természetvédelmi és Helytörténeti Gyűjtemény

Telefon: 
+36 85 560 392
Mobil: 
+36 20 297 8074

„Múzeumunk” három kiállítótérből áll, 2004 márciusától működik a gyűjtemény helytörténeti része, melynek címe: „Így éltünk Pannoniában” . A természetvédelmi kiállítást újabb pályázatok segítségével 2006-ban valósítottuk meg „Ezerarcú Balaton”címmel.

Az állandó kiállítások és az időszaki kortárs képzőművészeti kiállítások mellett rendszeresen számos múzeumi (kulturális, képzőművészeti, tudományos-ismeretterjesztő) rendezvény kerül megrendezésre.

Továbbá intézményünk évente, ismétlődő jelleggel kapcsolódik a hagyományosan megszervezett országos múzeumi és közművelődési- kulturális rendezvényekhez. (Például a: Magyar Kultúra Napja, Költészet Napja, Madarak és Fák Napja, Múzeumok Éjszakája és Múzeumok Őszi Fesztiválja, Kulturális Örökség Napok, Magyar Festészet Napja stb.)

A kiállítások mellett kihasználva az épület akusztikai adottságait, a kezdetektől rendszeresen rendezünk komolyzenei koncerteket, főleg a nyári idényben.

Programjaink

20:30 - 21:30
|egyéb, előadás, értékőrzés, tárlatvezetés
A Fonyódi Kertbarátok Körének közreműködésével Rajczi Erika kertészmérnök tart vezetett sétát a környező parkerdőben, ahol az érdeklődők... Tovább »
21:30 - 23:00
|gyermekprogram
A Nők a Balatonért Egyesület Fonyódi Csoportja, Piliszky Zsuzsanna vezetésével a Balatonhoz kapcsolódóan kínálunk elfoglaltságot, például... Tovább »
21:30 - 23:00
|előadás, értékőrzés, gyermekprogram, tánc, zene
A Szent Iván éji tűzgyújtás előkészületei Németh Ferenc zenetanár és tanítványa élőzenés közreműködésével, ezt követően pedig tűzgyújtás,... Tovább »
21:30 - 23:00
|értékőrzés, gyermekprogram, kreatív foglalkozás
A foglalkozások során kissebbek és nagyobbak egyaránt megismerkedhetnek és kipróbálhatják az agyagozás ősi mesterségét Bakonyiné Kapitány... Tovább »
21:30 - 23:00
|kiállítás, tárlatvezetés
Igény szerint tárlatvezetéssel megtekinthetőek állandó kiállításaink és az aktuális időszaki kiállítás, amely Madarassy István „Útirajzok”... Tovább »