Papszeri Öreg Kiállítási Épület

Telefon: 
+36 46 346 875

„A Herman Ottó Múzeum az 1899-ben alapított Borsod-Miskolci Közművelődési és Múzeumi Egyesület utódjaként gyűjti, kutatja, felkutatja, megőrzi és a világ számára közkinccsé teszi azokat a természeti értékeket melyek a Kárpát-medencében, szűkebben mérve annak északkeleti részén, korunkban valamint az elmúlt évmilliók során létrejöttek. A múzeum emlékeket őriz, gyűjt, kutat és maga is emlékeket kelt. Mindezt a kulturális- és természeti örökség körében, nyitottan a közösség számára, a múzeumot fenntartó közösség hasznára. A múzeumunk mind a múlt, mind a jelen természeti és emberi környezetéből olyan elemeket őriz, melyek a ma embere valamint gyerekeink és unokáink számára segítenek meghatározni, hogy hogyan is részei ők ennek a világnak, mi az a történet, melynek szereplőivé váltak.”

 

A Múzeumok Éjszakája éppen ezért remek alkalom arra, hogy feltárjuk mi az a mából, ami a múzeumban is továbbélhet és mi az a múltból, ami a hétköznapi életbe építhető. Az emlékből élmény születik, az élmény emlékké válik.  A Múzeumok Éjszakáján a múlt és a jelen összeér és nyilvánvalóvá teszi, hogy a múzeum a jövő számára is nélkülözhetetlen.

 

Hagyományaihoz híven a Herman Ottó Múzeum 2017-ban is tematikus estére várja nem csak Miskolc, de a környező települések lakóit is, mindazokat, akik a borsodi megyeszékhelyet választják az év legnagyobb múzeumi eseményének színhelyéül.  

FÖLDÖN, VÍZEN, LEVEGŐBEN – Utazás a múzeumi csodák földjén

 

A Herman Ottó Múzeum Papszer Épületében ezen az estén új kiállítást nyitunk, amely egyfelől helytörténeti, másfelől sporttörténeti kuriózumnak számít. A DVTK történetét feldolgozó tárlat nem csak a miskolciak számára fontos esemény, hanem a futballrajongókat is a múzeumba vonzza. A mozgás itt is előtérbe kerül, hiszen a látogató az utazás során a futball világába kerülhet és valóságban is a lelátókon érezheti magát. 

Programjaink

18:00 - 19:00
|előadás, értékőrzés, gasztronómia, kiállítás
 „Volt egyszer egy Stadion…” , kiállításmegnyitó A Herman Ottó Múzeum 2016 őszén, a DVTK-stadion bontását megelőzően összegyűjtötte... Tovább »
20:00 - 21:00
|előadás, értékőrzés, kiállítás, tárlatvezetés
Tárletvezetés az „Elit alakulat” című állandó kiállításban Közreműködik: Dr. Pusztai Tamás, régész, a kiállítás kurátora
21:00 - 22:00
|attrakció, gyermekprogram, kiállítás, tánc, zene
„Egy miskolci nemes az országos politikában – Szemere Bertalan pályaképe és pályatársai” c. állandó kiállításban Közreműködnek: Sárkány... Tovább »
22:00 - 23:45
|attrakció, értékőrzés, film, gasztronómia, kiállítás