Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társaság

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a TIT, a Torony Társasház 23. emeletén van. A feljutás lifttel történik (a lépcsőházi részt csak abban az esetben szabad használni, ha egyik lift sem üzemképes). Megkérjük a kedves látogatókat, tekintettel arra, hogy ez a város (és országunk) legnagyobb lakóépülete, csendben és halkan közlekedjenek, a lakók nyugalmának zavartalansága érdekében. (Bejutás: 179 kapucsengő, majd lift 22. emeletig, onnan gyalog a nyíl irányába fel a 23. emeletre.)(FIGYELEM: kiskorúak csak felnőtt kíséretében tartózkodhatnak a tetőn!)

Múzeumok Éjszakája a Toronyházban

Idén is csatlakozunk a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz, ahogy az elmúlt években. Idén is látványos, érdekes, tudományos előadásokkal és távcsöves bemutatóval várjuk kedves látogatóinkat. Előadásainkat a csillagászat elméleti és gyakorlati témái köré csoportosítjuk. A távcsöves bemutatást csak derült idő esetén tudjuk biztosítani. Ebben az esetben távcsővégre kerülhet a Jupiter, a Szaturnusz, és megismerkedhetünk a nyári csillagképekkel is. (FIGYELEM: kiskorúak csak felnőtt kíséretében tartózkodhatnak a tetőn!)

Programjaink

19:00 - 20:00
|előadás
Charles Messier halálának 200. évfordulója alkalmából emléke előtt tisztelgünk. Halmai István, "A csillagászat magyar nyelvű bibliográfiája... Tovább »
20:00 - 21:00
|egyéb
Az első előadás után, derült idő esetén, megtekintjük a naplementét, és lehetőség nyílik a csodálatos várospanoráma megtekintésére is. (... Tovább »
21:00 - 22:15
|előadás
Rezsabek Nándor közvetlen kozmikus környezetünk kisebb méretű égitestjeinek nyomába ered. Tudománynépszerűsítő előadásában a Naprendszer... Tovább »
22:15 - 23:00
|attrakció, egyéb, előadás
Este, derült idő esetén távcsövezés a tetőről, éjszaki városkép panoráma megtekintése, és az esti "kékületi" égbolt megtekintése,... Tovább »
23:00 - 00:00
|előadás
Miért fontos, és miért kell a mai korban is még, kisebb méretű távcsöveinkkel az égboltot vizsgálni - szemlélni, az internet és a Hubble... Tovább »