Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont

Telefon: 
+36 95 777 400

A vulkáni folyamatok végigkísérték Földünk négy és fél milliárd éves történetét. Befolyásolták felszínének alakulását, hatottak élővilágára, ugyanakkor sok esetben segítették és ma is segítik az ember boldogulását: könnyen hasznosítható kőzeteket, ásványokat, termékeny talajt és megújuló energiákat köszönhetünk nekik. A történelem pusztító vulkánkitöréseiben tíz- meg tízezrek vesztek oda, ugyanakkor ma is milliók élnek a tűzhányók adta javakkal. A celldömölki Vulkánház közelebb hozza és segít megérteni a tűzhányók működését.

Asztrobringa Juniális és kortárs magyar animációs filmek

Programjaink

Állandó kiállítás |kiállítás
A vulkáni folyamatok végigkísérték Földünk négy és fél milliárd éves történetét. Befolyásolták felszínének alakulását, hatottak élővilágára... Tovább »
16:00 - 19:30
|attrakció, egyéb
Kerékpártúra. Útvonal:Celldömölk, Kemenes Vulkán Parktól Kemenespálfáig. A bejárt útvonalon húzódik a Neptunusz bolygó. Megállópontok az... Tovább »
16:30 - 18:00
|gyermekprogram, kreatív foglalkozás
Helyszín: Kemenes Vulkán Park (kert) A nonfiguratív festészet a szabadtéren. Lendületes gesztusokkal festhet mindenki, akinek van kedve... Tovább »
16:30 - 20:00
|attrakció, egyéb
Távcsöves bemutatás. A Naprendszerünk csillaga rengeteg érdekes megfigyelni való jelenséget kínál. A távcsővel közvetett módon figyelhetjük... Tovább »
17:00 - 20:00
|attrakció, előadás
A Kemenes Vulkán Park Kertjében felállított kicsinyített modell segítségével szemléletesen bemutatásra kerül a Naprendszer szerkezete, az... Tovább »
19:00 - 22:00
|egyéb, kreatív foglalkozás
Akvarell technika használatával csillagos éjszakai égbolt készítése
21:00 - 00:00
|attrakció, egyéb
Távcsöves bemutatás.  21 órától a Jupiter és a Szaturnusz bemutatása, látványos kettőscsillagok, fényes galaxisok észlelése.
21:00 - 23:45
|attrakció, egyéb, film
A hazai kortárs animációk bemutatása, a legfrissebb, feltörekvő, újító alkotásokból válogatva Kreif Zsuzsa animációs rendező és a MOME ANIM... Tovább »