GYIK

Hol lehet karszalagot vásárolni?

A budapesti Múzeumok Éjszakája belépőjegy-karszalagok megvásárolhatók a programban résztvevő budapesti múzeumokban és helyszíneken, illetve együttműködő partnerünk, a BKK jegypénztáraiban. Vidéken belépőjegyek az adott múzeumban vásárolhatóak.
Idén először online vásárlásra is van lehetőség a Jegymester weboldalán.

Mennyibe kerülnek a jegyek?

Budapesten a felnőtt karszalag 1700 Ft-ba, a gyermek (érvényessége 6-18 éves kor között) karszalag 800 Ft-ba kerül. 6 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Mire jogosít fel a karszalag?

A karszalag belépést biztosít az összes budapesti csatlakozott múzeum és az egyéb résztvevő kulturális intézmény minden programjára, és feljogosít az állandó és időszaki kiállítások megtekintésére is. Egyes események a programok jellege vagy a kiállítóterek befogadóképessége miatt korlátozott számban látogathatóak. E korlátozásokra, illetve az előzetes regisztrációra vonatkozó információkat és feltételeket az adott programoknál minden esetben közzétesszük. 

Milyen kedvezmények érvényesek a rendezvény idején?

Ezen az estén - a fogyatékkal élők kedvezményeit leszámítva - egyéb kedvezmények nem érvényesek.

Hogyan közlekedjünk a Múzeumok Éjszakáján?   

A karszalaggal rendelkező látogatók igénybe vehetik a Múzeumi buszjáratokat és a Múzeumi elektromos kisautókat. Ezen kívül idén is használhatók kedvezményes feltételekkel a BKK MOL BUBI kerékpárjai, valamint –  új partnerünk jóvoltából –  a GreenGo elektromos kisautói.

Idén is váltható kedvezményes MOL BUBI bérletet, ha karszalagot vásárolunk a Múzeumok Éjszakájára

Amennyiben hozzájárul ahhoz, hogy a BKK Zrt. az Adatkezelési Tájékoztatóban foglalt feltételek szerint üzletszerzési célú üzeneteket küldjön, illetve a karszalag mellé kapott szórólapot bemutatja és leadja a BKK Ügyfélközpontjaiban, a negyedéves MOL Bubi bérletét fél áron, csak 3900 Ft-ért vásárolhatja meg. Részletek: molbubi.bkk.hu

Hogyan vehető igénybe a Greengo?

Idén a már megszokott közlekedési módok mellett Budapesten egy újabb zöld és alternatív lehetőséggel is gazdagodik a kínálat. A rendezvénysorozat új partnereként, a GreenGo június 1. és 24. között elengedi a regisztrációs díjat az új csatlakozóknak, és az elektromos autókat a Múzeumok Éjszakáján 50% kedvezménnyel veheti igénybe minden GreenGo felhasználó. 
 
Még nem greengózol? Nincs más teendőd, mint

  • regisztrálni a GreenGo honlapján, 
  • szerződést kötni személyesen a GreenGo irodájában (Rumbach Sebestyén utca 15.sz.). Erre a Múzeumok Éjszakáján déltől éjfélig is van lehetőség, vagy a rendezvényt megelőzően rendes nyitvatartási időben, 
  • letölteni a kapcsolódó applikációt, bepattanni az első elérhető szabad autóba és már roboghatsz is a kiválasztott múzeumba!

Lesznek vasúti kedvezmények? 

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról Budapestre, Nagykanizsára, Szegedre, Püspökladányba, Mátészalkára, Szombathelyre, valamint Debrecenbe mint kiemelt helyszínre azoknak, akik vonattal utaznak a Múzeumok Éjszakája 2017. június 24-én estétől másnap hajnalig tartó rendezvényeire.

A kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban a rendezvény napját megelőző napon, június 23-án, pénteken 10.00 órától kezdhető meg. A visszautazást legkésőbb a rendezvény zárását követő napon, június 26-án, hétfőn 24.00-ig kell beefjezni.

A Budapestre látogatók esetében a kedvezmény a látogatást igazoló karszalag és az 50 százalékos alkalmi menettérti jegy visszautazáskor történő felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében az 50 százalékos alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén – a programban részt vevő múzeumok valamelyikében – le kell bélyegeztetni.

A kedvezményes jegyváltási lehetőségről és a felhasználás feltételeiről részletes tájékoztató található a MÁV-csoport honlapján, a www.mavcsoport.hu oldalon. További információért hívja a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatát a 06 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon.

Hogyan használhatom a START-Klub kártyámat? 

A START Klub kártyával rendelkezők a Múzeumok Éjszakája bármely programján ingyenesen vehetnek részt, kártyájuk felmutatásával díjmentesen léphetnek be a rendezvényekre. Az előzetes regisztrációhoz kötött programok esetében a START Klub kártyákkal belépni szándékozóknak is jelezniük kell részvételi szándékukat az adott intézménynél. 

Változhatnak a programok?

Bár igyekeztünk a legnagyobb körültekintéssel eljárni a programok közzétételénél, és a honlap adatainak vonatkozásában, ennek ellenére előfordulhatnak változások a meghirdetett eseményekhez képest, ezért a résztvevő intézmények a programváltozás jogát fenntartják.