Országos Meteorológiai Szolgálat

Telefon: 
+36 1 346 4600

Két helyszínen, rengeteg izgalmas programmal várjuk az érdeklődőket. Bejelentkezni a [email protected] címen, vagy a 06-1-346-4600 telefonszámon lehet.

300 éve élen a meteorológiai mérésekben – két helyszínen várjuk látogatóinkat!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az idei évben kiemelt figyelmet szentel a meteorológiai mérések minél szélesebb körben való bemutatásának, hiszen 300 ével ezelőtt, 1717-ben kezdődtek meg Sopronban az első műszeres mérések. Ezért nemcsak budai székházában, hanem a pestszentlőrinci Marczell György Főobszervatóriumának műszerkertjében is sok-sok színes programmal készül a vendégek fogadására. Programunk szinte minden korosztály számára tartogat meglepetéseket, még azoknak is, akiket visszajáró vendégként üdvözölhetünk éjszakába nyúló rendezvényünkön.

A program összeállításában arra törekedtünk, hogy látogatóink a történelmi érdekességek mellett ízelítőt kapjanak a meteorológia számos területéről, interaktív módon bemutatva a mérés, méréstechnika hagyományos és legújabb eszközeit, kezdve az időjárás-előrejelzésen és veszélyjelzésen át egészen a mobileszközökre bevezetett meteorológiai alkalmazásokig. A tudományos érdeklődésű látogatók bepillantást nyerhetnek a klímamodellezés, éghajlatkutatás és -fejlesztés, valamint a levegőkörnyezeti vizsgálatok rejtelmeibe. Programunk keretein belül, amatőr észlelőként vagy időjárás bemondóként is kipróbálhatják magukat vállalkozó szellemű vendégeink, hogy még több élménnyel gazdagodva térjenek haza.

Programjaink

Állandó kiállítás |előadás, gyermekprogram, kiállítás, kreatív foglalkozás, tárlatvezetés
A rendezvény ideje alatt az OMSZ földszinti előadótermében: meteorológus kollégáink interaktív módon ismertetik saját szakterületüket;... Tovább »
14:00 - 17:00
|előadás, gyermekprogram, kreatív foglalkozás
Érdekes kísérletekkel, bemutatókkal várjuk az óvodásokat és kisiskolásokat az OMSZ székházában. Előzetes bejelentkezés szükséges! A... Tovább »
15:00 - 00:00
|előadás, kiállítás, tárlatvezetés
Az 1896-ban létesült, s a háborús évek után 1991-ben újjászületett múzeumunkat, a meteorológia történetét, ritkaságainkat tárlatvezetésen... Tovább »