Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark

Telefon: 
+36 48 470 115

Jöjjön el Ön is a megújult Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékparkba és felejthetetlen élményben lesz része! Az ózdi múzeum csapatának célja, hogy értékeinket, Ózd és környékének kulturális örökségét minél nagyobb körrel megismertessük 2017-ben is sok-sok programajánlattal bővítve! Intézményünk rendkívül gazdag és egyedülálló gyűjteménnyel rendelkezik, amely az ózdi gyár történetén túl a helyi néprajzi szépségekbe, iskolatörténetbe , művészet - és sporttörténetbe is elkalauzolja a látogatót, valamint további látnivalók és érdekességek színesítik gyűjteményünket!

Ózdon 1971-ben hozták létre a Gyártörténeti bemutatót, amely a nagy múltú vasgyártás történetét volt hivatott megjeleníteni. A hosszú évek során, a szorgos gyűjtőmunkának köszönhetően a gyűjtemény fokozatosan bővült a munkások életkörülményeit bemutató tárgyakkal, a város és annak körzetének kultúrtörténeti emlékeivel. 1994 -től már kibővült gyűjtőkörrel, Muzeális Gyűjteményként az 1895-ben épített Gyári Iskola műemléki épületében kapott helyet. 2007 július 1-től az Ózdi Művelődési Intézmények tagintézménye.

 

Programjaink

16:00 - 17:30
|gyermekprogram, kreatív foglalkozás
Kreatív, kézműves foglalkozás gyermekek részére
18:00 - 20:00
|tárlatvezetés
Intézményünk rendkívül gazdag és egyedülálló gyűjteménnyel rendelkezik, amely az ózdi gyár történetén túl a helyi néprajzi szépségekbe,... Tovább »
20:00 - 21:00
|film
Szeretettel várjuk Önt Archív Filmklubunk esti vetítésére, "Ózdi életképek a múltból" címmel, ahol elmerenghetünk Ózd város régi... Tovább »
21:00 - 22:00
|attrakció
Éjszaka a múzeumban II. rész, esti séta Látványséta a Patakmeder-sétányon keresztül a Gyártörténeti Emlékparkba.