Állandó kiállítás
előadás
tárlatvezetés

Múzeumok Éjszakája Fővárosi Törvényszék (1055 Budapest, Markó utca 27.) 2017. június 24. 17.00-01.00

A Fővárosi Törvényszék épületében az érdeklődők óránként vezetett séta keretében a törvényszék esküdtszéki termét és könyvtárát tekinthetik meg. Az épületet 1890. augusztus 1-jén adták át. Legdíszesebb tárgyalója az esküdtszéki terem volt, amely ma is őrzi eredeti formáját. A terem legfőbb dísze Feszty Árpád hat táblaképe. A könyvtár kiállítószekrényében megtekinthető az 1822-ben Werbőczy István neve alatt megjelent magyar törvénytár: Corpus Iuris Hungarici, ami a könyvtár legrégebbi könyve. A tárlatvezetésekre nincs előzetes regisztráció.

 

2017. június 24-én 20:00 és 23:00 órai kezdettel az esküdtszéki teremben az ELTE Perjátszókörének „Ezerkilencszázötvenhat" című előadását tekinthetik meg az előadásra regisztrált látogatók. Az előadás ideje alatt csak a könyvtár látogatható.

Az esküdtszéki terem befogadóképessége maximum 80 fő. Ezért a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni legkésőbb 2016. június 23-án 12.00 óráig a Fővárosi Törvényszék honlapján a Múzeumok Éjszakája menüpont alatt lehet.

 

A határidő lejárta után nem lehetséges regisztrálni.

 

Egy regisztráció egy személyre szóló foglalásnak minősül. Egy személy több látogatót csak személyenként külön foglalással tud regisztrálni. A létszám betelésével további regisztrációt sajnos nem áll módunkban fogadni, szíves megértésüket köszönjük.