Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház

Telefon: 
+36 88 415 422
Mobil: 
+36 30 237 6493
Múzeumok Éjszakája Zircen

2017-ben a Múzeumok Éjszakája épp június 24-re, Szent Iván napjára esik. A zirci kulturális intézmények idén is gazdag programválasztékkal várják a Zircre látogatókat. A közös téma idén a méhészet és a méz: a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóházban méhészeti kiállítás nyílik, melynek társrendezője TTM Bakonyi Természettudományi Múzeum, OSZK Ciszterci Műemlékkönyvtára pedig régi méhészeti szakirodalommal készül. Az ez évi pecsétgyűjtő játékhoz rajtuk kívül csatlakozik az Agrárműszaki Gyűjtemény, a Békefi Antal Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB. és a Ciszterci Apátság Látogatóközpontja is. Ki más muzsikálhatna a főtéri koncerten a sorsolás előtt, mint a MÉZ Zenekar? Az intézmények saját programjai a falakon belül zajlanak, ahová a belépés idén is ingyenes. 

Programjaink

Állandó kiállítás |kiállítás, tárlatvezetés
A Műhelytitkok című kiállítás a múzeum kézműves műhelyeinke felújítása során jött léztr. Célja, hogy a működő műhelyekben adjno... Tovább »
Időszakos kiállítás |kiállítás, kreatív foglalkozás, tárlatvezetés
2017. október 15-ig látható Zircen, a Reguly Antal Múzeumban a Balaton-Bakony Kocka Klub LEGO® gyűjteményének kiállítása. Több százezer... Tovább »
Időszakos kiállítás |attrakció, kiállítás, tárlatvezetés
A „Vándorméhész” kiállítás célja, hogy bemutassa egyrészt a méhek biológiai tulajdonságait, fajait, szükségleteit, másrészt ismertesse a... Tovább »
09:00 - 22:00
|attrakció, előadás, gasztronómia, gyermekprogram, kreatív foglalkozás, színház, tánc, zene
Juhannus, Szent Iván éjjele a Barátság Parkban a Bakonyi Finn Barátok szervezésében 9.00-13.00 Virágszedő túra, indulás a Barátság... Tovább »
18:00 - 18:30
|attrakció, előadás, kiállítás, kreatív foglalkozás
A Múzeum udvarán található műhelysoron idén újabb két műhelyet újítottunk fel. Boltíves kovácsműhelyünk és famegmunkáló műhelyünk mostantól... Tovább »
18:00 - 22:00
|egyéb, gyermekprogram
Pecsétgyűjtő játék A játékban részt vevő mindegyik intézményben talál pecsétgyűjtő lapot és gyűjtőedényt is. Pecsételtesse le a hátlapon... Tovább »
18:30 - 23:30
|attrakció, értékőrzés, gyermekprogram, kreatív foglalkozás
19:00 - 19:30
|egyéb, kiállítás
A „Vándorméhész” kiállítás célja, hogy bemutassa egyrészt a méhek biológiai tulajdonságait, fajait, szükségleteit, másrészt ismertesse a... Tovább »
21:00 - 22:30
|zene
Az első magyarországi ír-skót népzenét játszó csapat a Meg nem Értett Zenekar. A zenekar, melynek nem célja, hanem dolga van. Az... Tovább »