Szent István Király Múzeum – Fekete Sas Patikamúzeum

Telefon: 
+36 22 390 562

Intézmény neve: Fekete Sas Patikamúzeum

Helyszín: Székesfehérvár, Fő u. 5.

Nyitva tartás: 18.00–24.00

 

18.00–19.00: A másik Fekete Sas - a szálló története – előadás. A rendhagyó előadáson a Fekete Sas Szállóval, a város egyik leghíresebb fogadójával ismerkedünk meg. Megtudhatjuk, hogyan működött egy régi fogadó, milyen szerepet töltött be a település életében. Fény derül arra, hogy mi köze van egymáshoz a város két fekete madarának

19.00–19.30: Interaktív tárlatvezetés. A vezetés során megismerjük Fehérvár legrégebbi gyógyszertárának történetét és megtudjuk, hogy milyen illatú a tömjén, mi ellen jó pacsuli és miből készül az a bizonyos repülő só.

21.00–22.00: Patikusok pongyolában - színjáték. A székesfehérvári Szabadszínház Társulata korhű ruhába mutatja be, hogy milyen humoros lehet egy gyógyszerész élete. Hogyan küzd meg az ügynökön hadával és miként teljesíti a vásárlók furcsa kéréseit, még akkor is, ha éppen "Lándzsásútfüvet" vagy "bikacsököt" vennének. Közvetetten kötődik a gyógyszerészettörténethez, mivel a színdarabot
dr. Vaságh Zoltán Vidám esetek Aesculap birodalmából - Visszaemlékezések és mókák c. munkája alapján készítették.

22.00–22.30: Interaktív tárlatvezetés. A vezetés során megismerjük Fehérvár legrégebbi gyógyszertárának történet és megtudjuk, hogy milyen illatú a tömjén, mi ellen jó pacsuli és miből készül az a bizonyos repülő só.

Programjaink

18:00 - 19:00
|előadás, kiállítás
A rendhagyó előadáson a Fekete Sas Szállóval, a város egyik leghíresebb fogadójával ismerkedünk meg. Megtudhatjuk, hogyan működött egy régi... Tovább »
19:00 - 19:30
|kiállítás, tárlatvezetés
A vezetés során megismerjük Fehérvár legrégebbi gyógyszertárának történetét és megtudjuk, hogy milyen illatú a tömjén, mi ellen jó pacsuli... Tovább »
21:00 - 22:00
|attrakció, színház
A székesfehérvári Szabadszínház Társulata korhű ruhába mutatja be, hogy milyen humoros lehet egy gyógyszerész élete. Hogyan küzd meg az... Tovább »
22:00 - 22:30
|kiállítás, tárlatvezetés
A vezetés során megismerjük Fehérvár legrégebbi gyógyszertárának történet és megtudjuk, hogy milyen illatú a tömjén, mi ellen jó pacsuli és... Tovább »