Talifish Teahouse & Club

Mobil: 
+36 20 348 0246

A Szer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület által üzemeltetett Talifish egy teázó, de mégis sokkal több annál. A gondolkodni és érezni akaró embereknek, művészeknek, közéleti személyiségeknek, és a felnövő ifjúságnak szellemi bázisa. Célunk nem a profitszerzés; sokkal inkább egy olyan közösségi tér teremtése, ahová bármikor betérhetünk - akár egyedül is - hiszen mindig lesz, aki szóljon hozzánk.

Sokféle korosztállyal összefuthatunk, de még az is teljesen természetes, hogy egy-egy puffon egy kutya üldögél. A különleges kávék, teák és turmixok fogyasztása mellé itt jó beszélgetést és biztatást is kap a kedves vendég. A csocsó és a biliárd használata ingyenes. Egyszerre kelet és nyugat, egyszerre otthon és külföld; de mindemellett nagyon nyugalmas és szerethető.

Társadalmi kísérletként célul tűztük ki korunk problémáinak feltárását, és ezekre valós alternatívák kínálását.

A Talifish egyszerre működik kortárs művészeti központként, koncerthelyszínként és közművelődési színtérként. Miniatűr galériánkban hónapról hónapra váltják egymást a festmény- és fotókiállítások, emellett klubok (fekete lemezek klubja, happinness club, irodalmi estek, slam poetry club, dance club, play station club, karaoke), divatbemutatók és koncertek is színesítik a programot.

Múzeumok éjszakája a retro jegyében

18.00 - 22.00 Retro játékok a 21. században

Mikor sakkoztál utoljára? Ha megunod, dominózz, mikádózz, játssz távirányítós autóval! Ha pedig anyukád keres, beszélj vele "téglafonon" keresztül. Önkénteseink segítségével megírhatod életed első meséjét a régi írógépeken. Az est izgalmait vezesd le egy jó Commodore 64-es játékkal!

19.00 - 19.30 A retro életérzés régen és ma (Gyöngyösi Zsolt előadása)

20.00 - 20.30 Tamási Péter sanzonokat énekel

20.30 - 21.30 Olvasd fel versedet, novelládat! – kötetlen irodalmi est

21.30 - 24.00 Karaoke a korszak slágereiből

Programjaink

20:00 - 20:30
|attrakció
Régi sanzonokat hallhatunk a Talifish színpadán Tamási Péter tolmácsolásában
20:30 - 21:30
|kreatív foglalkozás
Szabad idődben szoktál verset vagy prózát írni? Ha eddig féltél ezt  közönség előtt bemutatni, most itt az ideje. Ha más szerző műveit... Tovább »
21:30 - 23:00
|zene
Ragadj mikrofont, és énekeld el a legnagyobb retroslágereket! Csavard fel a szőnyeget...