Szent László Látogatóközpont

Telefon: 
+36 96 524 643
Mobil: 
+36 20 251 3112

Magyarország legnagyobb területű egyházi gyűjteménye a Győr Egyházmegye ezeréves építészeti, kulturális és egyházi örökségét mutatja be. A Duna és a Rába által körülölelt Káptalandomb Győr város történelmi középpontja és egyik legértékesebb szeglete. A macskakővel kirakott kanyargós utcák, a Püspökvár és a Bazilika tekintélyes épülete különleges hangulatot varázsolnak az idelátogatók számára. Ezen csodálatos helyen - egy turisztikai projekt eredményeként - jött létre a Szent László Látogatóközpont mely a Káptalandomb főbb látnivalóit fogja össze. Igazi élményt kínál a Püspökvár toronykilátója, ahonnan megcsodálhatjuk városunk egyedülálló panorámáját. Tárlataink megtekintése nem csak a hívőknek ajánlott. Értékes ismeretekkel gazdagodhatnak a várost megtekinteni vágyók, és kultúra kedvelői egyaránt.

Programjaink

Állandó kiállítás |értékőrzés, kiállítás
Apor Vilmos püspök Istennek szentelt életének, korának és vértanúságának felidézése az 1945-ös események eredeti helyszínén.
Állandó kiállítás |attrakció, egyéb
Győr egyedülálló panorámája, 38 méter magasból.
Időszakos kiállítás |attrakció, értékőrzés, kiállítás, tárlatvezetés
Megtekinthető: Könnyező Szűzanya-kegykép és a Szent László-herma 
09:00 - 17:00
|kiállítás
Dr. Csóka Géza nyugalmazott főiskolai tanár, zarándok kiállítása. 
09:00 - 17:00
|kiállítás, tárlatvezetés
Szeretettel várjuk a Múzeumok Éjszakájára érkező látogatóinkat Lébény 800 éves román kori templomába.
18:00 - 19:00
|attrakció, előadás, értékőrzés, kiállítás
Szent László és a kun leányrablás legendájának elemzésével talán valamivel közelebb juthatunk az ősi hitvilág rekonstrukciójához. Mintegy... Tovább »
19:00 - 20:30
|attrakció, előadás, kiállítás, tárlatvezetés
Dr. Kőnig Frigyes és tanítványai grafikái Szent László arcrekonstrukciójáról. A kiállítást megnyitja: Dr. Kőnig Frigyes Munkácsy Mihály-... Tovább »
20:00 - 21:30
|attrakció, előadás, kiállítás, tárlatvezetés
A kiállítás Lebó Ferenc eddigi életművét tekinti át.   Kisplasztikái, az ősi múltat, a mítoszok világát is felidéző idol, életfa... Tovább »